Anderilette – the easy way

bigger-boat

GOD JUL

Anderilette til 2.juledag og samtidig fond til fantastisk juleaften sovs
Det er altså NU eller i morgen den skal laves…

Jeg laver lidt en snyde rilette. Koger en hel and.
I en STOR gryde…..

Kom porre, løg, laurbærblade etc. i
Kom ikke salt i – da fonden skal koges ned bagefter, så den er klar til juleaftens sovsen.
Måske er der endda lidt andefedt der kan kommes i rødkålen eller til de brunede kartofler.

Skær anden i 6-8 stykker. Kog anden i 4 timer.

anderilette-head

Lad den køle af til den kan håndteres og pil så al kød fra anden.
Stil fonden på køl. Noget af fedtet øverst skal i riletten.

Kør kødet på en røremaskine mens du komme andefedt i.
Forholdet er 1 til 0,5, altså fx. 500 gram kød og 250 gram fedt (ja! – men erfaring siger at mindre kan gøre det).
Salt 10-12 gram pr kg kød. Smag dig frem.

Kommes i beholdere som er skyllet i atamon eller alkohol.
Kom riletten i og fedlag oven på for den kan holde sig længere.

rilette-2

Se opskrift her som også er på den traditionelle metode med masser af andefedt til at koge anden i.

Jeg laver rigeligt og så fryser også noget af det.
Bruger det i andre varme/lune retter – se her:

Ravioli med anderilette og spinat

Rilette med skilt olie (kan også laves med anderilette)

Rødbeder  godt tilbehør

rilette-1

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.