Gratineret kammusling

gratineret-kammusling-1

Nem forret som kan laves i stand i forvejen og sættes i ovnen ca. 10 minutter før der skal spises.
Hvis man ikke har kammuslingskaller kan man lave det i små skåle der kan tåle ovnvarmen.

gratineret-kammusling-2

4 personer
4 kammuslinger
1 håndfuld spinat (ikke babyspinat – det smager ikke af noget)
1 citron
1 fed hvidløg finthakket
Muskatnød
Purløg
2 spsk Rasp (bedst med Panko rasp)
2 spsk friskrevet parmesan
Smør

Kammuslingen drysses med salt og sukker og sættes på køl nogle timer for at smide lidt væske og blive faste.

Spinat:
I en gryde smeltes en spsk smør. Kom hvidløg i,
Spinaten kommes ned til smørret med det vand der hænger ved efter skylning.
Når spinaten er faldet sammen tages det af blusset og der rives lidt muskatnød i.

gratineret-kammusling-3

I skallen:
Kom lidt spinat i en kammuslingskal.
Kammuslingen skæres i to dele og lægges oven på spinaten.
Dryp med citronsaft.
Krydr med salt og peber.
Bland rasp og parmesan og kom en spsk af blandingen oven på det hele.
Fordel små klatter smør oven på raspblandingen.

Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Støt skallerne med lidt stanniol.
Server straks. Server lidt brød til.

I glasset champagne fra Paul Déthune – Ambonnay Brut Grand Cru NV

paul-dethune

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.