Kalvemørbrad med Hokkaido

kalvemoerbrad-1

Nogle gange skal det bare være et stykke godt kød, nedkogt fond og kartofler.

2 personer
2 Tykke kalvemørbrad bøffer (eller okse)
1 lille dusk timian
2 fed hvidløg
2 store bagekartofler
1 lille Hokkaido græskar
2 skalotteløg
Sovs:
5 dl Oksefond
1/2 dl balsamico
1 dl portvin
Smør

kalvemoerbrad-2
Kalvemørbrad stegt ca. 3 minutter på hver side i smør sammen med 2 fed hvidløg og timian

Kartofler kogt al dente. Udstukket i runde forme (skær dem evt. i store kvadrater) og stegt i smør for stegeskorpe.

Hokkaido:
Skræl den, del den i to og tag indmaden ud med en ske.
Halvdelen skæres i tern og steges møre på en pande.

Den anden halvdel koges mør og blendes med smør til en fin creme. Juster evt. konsistens med mælk.
Smag til med salt og peber.

kalvemoerbrad-4

Skalotteløg:
Del dem i to på langs og steg skærefladen helt sort.
Når de er afkølede skilles de af

Sovs:
Balsamico og portvin koges ind til det nærmest er en sirup.
Kom fond på og kog ned til ca. 1 dl.
Tag af blusset og pisk kolde smørtern i til du har en blank sovs med fylde.

Anret:
Kom en god klat hokkaidocreme på en varm tallerken og en bøf oven på.
En kartoffel ved siden af
Drys hokkaidotern på og en skefuld sovs.
Fordel nogle brændte løg og drys bøffen/kartoffel med salt.

I glasset en moden Bordeaux fra Margaux, “Malescot St.-Exupery” 2006

kalvemoerbrad-3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.