Sole Meunière – Søtunge med syltede kartofler

sole-meuniere

Søtunge er sammen medpighvar mine yndlings fladfisk.
Her i en nem udgave og med syltede kartofler for at give al den smør lidt syre modspil.

2 personer
1 stor søtunge skåret i 4 fileter
2 bagekartofler
Syltelage: 1 dl sukker, 1 dl eddike og 1 dl vand
Persille
Kapers
Smør
1 citron

sole-meuniere-3

Søtunge:
Få evt. fiskehandleren til at fileter fisken.
Hvis du vil flå den selv:
Skær et snit ved halen og skær lidt af skindet frit – kom salt på (lettere at holde) og træk skindet af. Se billede.
Filetering SE HER 

Drys fileterne på begge sider med lidt salt og sukker og sæt på køl nogle timer.

Vend fileterne i mel og steg i smør – få minutter på hver side.

Sovs laves ved at brune smør (ikke for mørkt) og stanse bruningen med citronsaft.
Ved serveringen kommes kapers i smørsovsen.

graatunge-soetunge-2

Syltede kartofler:
Kog syltelagen op og afkøl.
Kog kartoflerne al dente og udstik i kugler med melonudstikker.
Hvis du ikke har en udstikker så skær kartoflerne i store tern.
Kom kartoflerne i syltelagen og stil på køl min. 2 timer gerne til dagen efter.

Anret som på billedet med et drys af persille.

sole-meuniere-2
I glasset til anden ret en champagne fra den forrygende Ulysse Colin ”Les Maillons”
100% pinot noir og lidt fad.

ulysse-colin

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.