Schnitzel med Allgäuer Kässpätzle

spätzle med schnitzel 3

Men vi venter på skiferien kan vi jo spise noget späetzle.
Allgäuer Kässpätzle er lagt lagvis med ost imellem og stegte løg på toppen.

I øvrigt er det ikke en fejl der står Kässpätzle, det kalder man en Käsepätzle i Allgäuer området.

Man kan lave spätzle på flere måder, se metoder nederst i denne opskrift.

I den originale Allgäuer Kässpätzle bruges også Bergkäse som er en halvhård ost, her bruger jeg kun Emmentaler.

sne østrig

4 personer
4 stykker kalveinderlår – ca. 150-180 gram stykket
Panering: mel, æg og rasp
Frosne ærter
Spätzle:
400 gram mel
4 æg
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
vand
2-300 gram revet Emmentaler eller anden ost
2 løg

spätzle med schnitzel 2
Selve metoden til Spätzle:
Forholdet pr. person er: 100 g mel+1 æg

Kom melet i en skål og slå æggene ud. Kom olie og salt i og rør det sammen.
Tilsæt vand og rør til en fast men lind dej. Konsistens som tyk kagecreme.

Sæt en gryde vand over og tilsæt lidt salt.

Smør nu lidt af dejen tyndt ud på et vådt spækbræt.
Fugt overfladen af dejen.
Med bagsiden af en kokkekniv eller en spartel skubber man nu strimler af den våde dej ned i det kogende vand.
Når det er færdigt efter få sekunder kommer det til overfladen. Lad det lige koge med 30 sekunder før du tager det op.
Fortsæt sådan til al dejen er brugt.

spätzle med schnitzel

Allgäuer Kässpätzle:
Et ovnfast fad gnides med lidt smør og sættes i en 100 grader varm ovn.
Når en portion spätzle er klar kommes den i fadet og drysses med ost.
Sådan fortsætter men til al dejen er kogt.

Løg skæres i tynde ringe og steges møre(eller sprøde) i smør og kommes oven på retten før servering.

Ærter: frosne ærter overhældes med kogende vand og står et par minutter

Wienerschnitzel:
Bank kødet ud så det er ca. 1/2 cm tykt.
Vend det i mel, pisket æg og til sidst i rasp.
Steg dem i smør ca. 2 minutter på hver side.

Anret:
Server Schnitzel og Spätzle sammen med grønne ærter eller en salat.
Drikkelsen kan her godt være et stort glas skummende øl.

3 metoder til at lave Spätzle:

1. Pres dejen gennem et dørslag (eller kartoffelmoser/spätzle jern)

spätzle 1

 

 

 

 

 

2. Metoden med spækbræt på video : SE VIDEO HER 

Spätzle 3

 

 

 

 

 

3. Meget alternativt og nemt. En plastpose fyldt med dej. Prik masser af huller og pres dejen ned i det kogende vand.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *