Rødspætte med jomfruhummerfyld i en citronsovs

Rødspætte jomfruhummer 2

Rødspætte glemmer man tit er andet end den vendt i rasp og overdænget med remoulade.
Her en lidt luksusudgave med fyld af jomfruhummer. Men man kan jo skifte ud med f.eks. rejer.

4 personer
4 store rødspættefileter
12 jomfruhummerhaler
3 øko citroner
Smør
Mel
1 glas hvidvin
1/2 dl nedkogt kyllingefond (denne er kogt ned fra 1/2 liter til 1/2 dl)
1 dusk persille

Rødspætte jomfruhummer 1

Jomfruhummer fyld:
Hak halerne men ikke helt fint.
Bland med blødgjort smør og saft fra 1/2 citron.

Citroner: Riv skallen af 2 citroner før de bruges i sovsen.

Rødspættefileter rulles om det hakkede jomfruhummer/smør/citron.
Brug kødnål til at holde dem sammen eller kødsnor.
Vend rullerne i mel og steg på an pande i lidt olie så de får stegeskorpe hele vejen rundt.
Kom hvidvin og saft fra 2 citroner på panden og damp under låg i ca. 3-4 minutter.
Kom så den nedkogte fond på og damp yderligere 3-4 minutter under låg.
Tag låget af og kog sovsen lidt ind.
Tag af blusset og rør smør i sovsen til den er cremet.
Smag til og drys med hakket persille

Rødspætte jomfruhummer 3

Anret: Kom en rulle på en varm tallerken og en skefuld sovs oven på.
Drys med persille og citronskal

Server evt. et godt brød til som kan bruges til at suge sovsen op.

I glasset en champagne fra Franck Bonville, Millésimé Avize fra det gode champagne år 2008

Franck Bonville

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.