Krondyrgryde med pommes duchess

Krondyrgryde 1

Rigtig vinter mad. Denne er lavet uden fløde, men brug gerne fløde, det gør ikke noget grimt ved retten.
Server med pommes duchess eller kartoffelmos

4 personer
500 gram krondyrkød fra køllen
4 kålpølser
500 gram champignon
1 løg skåret i små tern
30-40 gram bluecheese (kan udelades)
3 skiver bacon
mel
1 dl portvin
1/2 flaske rødvin
4 gulerødder skåret i mundrette stykker
Tyttebær syltetøj
Rødbeder
Pommes duchess:
5 bagekartofler
100 gram smør
Salt/peber
3 æggeblommer

Krondyrgryde

Krondyrgryden:
Skær bacon i små stykker og steg dem sammen med løget.
Tag bacon og løg op af gryden.
Skær pølserne i tykke skiver og steg dem i gryden, tag dem af.
Vend krondyrtern i mel og steg dem i gryden.
Kom derefter bacon, løg og pølser tilbage.
Kom portvin på og steg til det er næsten fordampet.
Kom rødvin på og kog ca. 30-40 minutter
Kom gulerødder i og kog videre i 15 minutter

Steg champignon og kom dem i gryden sammen med bluecheese.
Varm igennem 5 minutter og smag til med salt/peber.

Pommes duchess:
Bag kartoflerne i ovnen til de er møre.
Tag kartoffelkødet ud med en ske.
Mos det med et piskeris og mos smør og æggeblomme i.
Smag til med salt/peber.

Tag en sprøjtepose og kom en stjernetyl i (eller brug en frysepose)
Kom kartoffelmosen i og sprøjt ud på et bagepapir smurt med lidt olie.
Sprøjt i ønsket form….små klatter eller lange “pølser”
Kom i ovnen ved 200 grader varmluft og bag til de er gyldne.

Anret som på billede med syltetøj og rødbeder

Krondyrgryde 2

I glasset en Brunello 2008 fra Fossacolle

Fossacolle

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.