Ricotta gnocchi med torsk

Torsk ricotta gnocchi 2

Jeg har før lavet ricotta gnocchi men kommet for meget mel i og det er ikke så lækkert.
Hemmeligheden er at komme så lidt mel i som muligt uden de falder fra hinanden under kogning.
Kogning er måske et voldsomt udtryk, det er mere simrende vand eller pochering.

Sovsen kan være en flødesovs som koger ned, men disse gnocchi er fede i sig selv så jeg laver en mere frisk sovs af citron.

Torsk ricotta gnocchi 3
4 personer
1 bæger ricotta
2 spsk friskrevet parmesan
1 æg + 1 æggeblomme
1 spsk mel
Sovs – smør og citron
Torsk eller anden hvid fisk

Torsk ricotta gnocchi 4

Torsken:
Drys med salt og sukker og sæt på køl nogle timer
Steg den på præsentationssiden i rigeligt smør til den har en dejlig karamellisering.
Vend den om og steg færdig til den er lun i midten og skiller i flager ved let tryk.

Ricotta gnocchi:
Blend ricottaen sammen med parmesan, æg og salt.
Rør mel i til den hænger sammen.

Tag en mellemstor ske og tag en skefuld op,
med en våd finger skrabes gnocchien over på et meldrysset bagepapir.
Drys med durummel.
Når alle er lavet er de klar til en tur i det varme saltede vand.
Koges i simrende vand ca. 3 minutter til de kommer op til overfladen.
Kommes straks i sovsen og holdes varme.

Torsk ricotta gnocchi

Sovsen:
Pres saft af 2 citroner ned i en pande og kom 75 gram smør i og varm op.
Når gnocchierne kommer over i sovsen er det vand der hænger ved også med til at tykne sovsen lidt.

Anret som på billedet

I glasset en af vore yndlinge fra Oregon, Willamette Valley og den eksperimenterende kult producent Chad Stock.
Denne en Chardonnay “DIJON-FREE” MINIMUS 2014 – kun en enkelt tønde produceret af denne vin som går under navnet Eksperiment no.6

Minimus Dijon Free

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.