Mit Kokkeri – en kogebog til børn og unge

Mit kokkeri 1

Jeg læste at kun ganske få procent af børn og unge er med i køkkenet når der laves mad.
Det synes jeg er lidt synd.
Denne kogebog kunne hjælpe dem der gerne vil men ikke ved hvordan man skal gribe det an.

Mit kokkeri 3

Det er jo ikke til voksne….eller er det ?
Jeg prøvede en af opskrifterne i bogen bare for at føle hvordan opskrifterne virker.
I min optik kan bogen bruges som en familie kogebog.
Den giver fine nemme retter som stadig er interessante og nemme at lave hvis man følger opskriften.

Det er bare at dykke ned i de mange sjove retter, og lad nu de unge selv stå i køkkenet.

Den ret jeg bestemte mig for at lave var en som jeg havde lavet mange gange før – men her brugte jeg opskriften i bogen.

Falafel

FALAFEL i pitabrød – side 40 i bogen:

Ud over falaflerne kan man også få opskrift på pitabrød og dressing.

Selve falaflerne:
200 gram rå kikærter
1 løg
2 fed hvidløg
Saft af 1/2 citron
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
1 spsk hvedemel
salt/peber
3-4 spsk olie til stegning

Læg kikærter i blød natten over.
I en foodprocessor gives løg, persille og hvidløg en tur til det er findelt.
Kom afdryppede kikærterne op i sammen med krydderierne og blend til de er en grov sammenhængende masse.
Juster konsistens med melet.
Hvis den er tør og smuldre kan der kommes lidt vand i (jeg bruger selv ofte et æg til at samle massen)

Steg dem som små frikadeller i olien ca. 3-4 minutter på hver side til de er gyldne.

Server i pitabrød med grøntsager ex. tomater, agurk, salat, forårsløg
Kom dressing oven på – evt. bare yoghurt.

Mit kokkeri 2

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *