Sort pasta med jomfruhummer og citron

Pasta med jomfruhummer 1

Jeg havde adgang til en masse små hummerhaler, hvis de er større kan man nøjes med 5-6 pr person.
Hvis man synes det er for dyrt kan man f.eks. bruge rejer i stedet.

Her bruger jeg en sort pasta type med blæksprutteblæk, den kan selvfølgelig erstattes af almindelig pasta.

Pasta med jomfruhummer 2

2 personer
10-12 Jomfruhummerhaler
100-120 gram pasta
3 øko citroner
2 fed hvidløg – finthakket
Smør
Basilikum (her en Thai Basilikum)
2-3 spsk friskrevet parmesan

Pasta koges efter anvisning på pakken.

Parmesan chips:
Den friskrevet parmesan bredes ud på et bagepapir og kommes i en 180 grader varm ovn.
Når den bliver gylden tages den ud og køles af.
Knæk dem i mundrette stykker

Pasta med jomfruhummer 3

Hummerhaler:
Befri dem fra skallen og steg dem ganske kort i smør sammen med hvidløg- ca. 1,5-2 minutter
Når stegning er færdig kommes saft og revet skal fra 2 citroner på og koges lidt ind.
Tag panden af og rør/pisk smør tern kom også 2 spsk pastavand i.
Sovsen skal gerne tykne lidt og blive en smule blank.

Vend pastaen op i sovs/hummerhaler

Anret som på billede

I glasset en Crémant de Bourgogne fra André Bonhomme

Bonhomme

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.