Trøffelrisotto med skovdue sous vide

Trøffelrisotto med duebryst

Min grønthandler havde en enkel trøffel liggende, så var det jeg tænkte trøffelrisotto.
Egentlig er det i min optik en ret i sig selv, men havde en enkelt skovdue liggende så….

For at sikre bryster blev saftige lavede jeg dem sous vide og lårene confiterede jeg i andefedt.

Skrog blev kogt til fond sammen med 2 kylling lår.

Trøffel HEAD

2 personer
1 skovdue (måske endda 2)
2 håndfulde risottoris
1 skalotteløg
4 dl fond (kylling eller lavet på skovdueskrog)
1 glas tør hvidvin
En klat smør
1 håndfuld Parmesan
Nogle dråber trøffelolie

Trøffelrisotto med duebryst 2

Risotto :
Rist skalotteløg klare i olie/smør.
Kom risene i og rist i 5 minutter
Hæld hvidvin på og kog til det er optaget af risene.
Kom varm fond på, lidt af gangen. Rør til det er næsten optaget af risene og gentag flere gange til risene er al dente og risottoen er cremet. Tager ca. 20 minutter.
Tag risene af blusset og lad den lige stå et par minutter.
Kom en klat smør i, friskrevet parmesan.
Smag til med trøffelolie

dav

dav

Duelår og bryst:
Bryst er vakuumpakket med en klat andefedt(smør eller olie er også fint)
Tilberedt sous vide 2 timer ved 57 grader.

Lår er kogt i simrende olie til de er møre.

Begge dele stegt kort af på panden før servering

Anret:
Kom risotto på en tallerken og et bryst/lår oven på.
Høvl trøffel over
I glasset en Bourgogne fra Domaine Jean Grivot, Vosne-Romanee, årgang 2011

Grivot

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.