Æblekage eller Fynsk Ævlekage

ævlekage

Ja ja jeg ved ikke om den er specielt fynsk.

Jeg glemte at købe ribs gelé som er klassisk afslutning på toppen af flødeskummet.
Så den må man tænke sig til og slev huske.

4 Personer
6 Æbler – ikke for søde
1 stang vanilje
Sukker
1/4 liter Fløde
Æblekage rasp :
2 spsk rasp
1 spsk sukker
1 spsk smør

Æblekage rasp:
Smelt smørret til de lige begynder at brune.
Kom smørret på og når det er smeltet kommes rasp på.
Rør i det og steg til det begynder at tage farve.
Afkøl det på bagepapir.

Æble:
Skræl æblerne og fjern kernehus.
Skær dem i grove tern og kom dem i en gryde med 2 spsk vand og 2 spsk sukker
Kom korn fra en stang vanilje i

Kog stille og roligt til den konsistens du foretrækker. Jeg vil ikke have den for udkogt.
Køl den af.

Samle æblekagen:
Smuldr raspen og kom en lille smule i en skål/glas.
Kom æble oven på og en klat flødeskum.
Kom rasp på og en klat æble og mere rasp.
Slut af men en god klat flødeskum.
Ja og så den lille klat ribsgelé :-)

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Æblekage eller Fynsk Ævlekage

  1. Maja Harder says:

    Ej hvor lyder det lækkert og sommer friskt i denne her Vinter blues stemning. Mon også man kan lave dem med pære? :)
    https://www.bloglovin.com/blogs/maja-harder-18257183