Rødspætte med persillesovs

Rødspætte med persille

Selvfølgelig kan denne ret laves med en almindelig opbagt sovs med persille.
Denne er dog lavet med ekstra meget persille i sovsen som giver en intens smag og farve.

Jeg har her serveret den med stegte grønne tomater – men kun fordi vi havde nogle i drivhuset som ikke ville modne.
Dette kan udelades.

4 Personer
4 Rødspætter uden skind
Rugmel
2 Citroner
Kartofler
Persille – lidt til kartofler og pynt
Evt. grønne tomater, 1 spsk sukker og 1 spsk smør
Sovs:
1/2 liter Kyllinge fond
2 spsk smør
2 spsk mel
2 håndfulde hakket persille

Rødspætte med persille 2

Fisken:
Vendes i rugmel og steges i rigeligt smør ca. 5 minutter på hver side

Citron:
Skær enderne af ca 2-3 cm inde og steg dem på en MEGET varm pande til de bliver lidt sorte.
Dette giver en blødere citronsmag.
OBS. Hvis panden ikke er varm nok koger citronen isteted for at karamelliserer.

Rødspætte med persille 3

Kartofler:
Koges og før servering varmes de op i smeltet smør og tilsættes hakket persille

Stegte grønne tomater:
Tomaterne skæres i mundrette stykker
På en pande smeltes 1 spsk sukker til den er gylden hvor efter der kommes smør på.
Tomaterne steges til de er godt karamelliseret.

Sovs:
Smelt smør og bland melet i (du har nu en roux)
Blend persillen i kyllinge fonden.
Rør fond/persille i rouxen lidt af gangen så det ikke klumper.
Smag til med salt/peber/citron

Hvis du ikke har fond kan du erstatte den med mælk, det giver en tykkere og federe sovs.

Anret som på billedet.

I glasset hvid Bourgogne fra Lamy-Caillat, Chassagne-Montrachet 2013

Lamy Caillat 2013

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.