Smørstegt torsk med grønkål og svampe

 

Torsk og grønkål 2

Grønkål skal man næsten have når det bliver efterår.

Jeg laver også nogle utrolige nemme og velsmagende grønkålschips.
De kan også bruges som snack.

4 personer
1 stængel grønkål – eller 300 gram
600 gram Torsk loin eller filet
50 gram ørredrogn
4 skiver god bacon
150 gram kantareller
1 citron
Smør
Olivenolie

Torsk og grønkål HEAD

 

Torsken:
Jeg drysser stykkerne med lidt salt og sukker på begge sider og stiller dem på køl nogle timer.

Steger torsken i rigeligt smør. Tiden er svær at sige da det afhænger af tykkelsen.
Men man kan se på stykket når den begynder at blive fast hvid ca. halvt op af torsken.
Så vendes den og gives 1-2 minutter mere. tryk let på torsken, den skal skille af i lameller.
Giv den endelig ikke for meget da den så bliver tør og kedelig.

Torsk og grønkål 3

Grønkålen:
Rip bladene fra stænglen.
CHIPS: riv nogle af bladene i mundrette stykker og vend dem med olivenolie.
Kom dem i en 180 grader varm ovn til de er sprøde, ca. 5-6 minutter. Drys med salt lige før servering.

Resten af grønkålen hakkes fint.
I en pande ristes bacon og kantareller.
Når de er færdigristet kommes den hakkede kål på og rister med nogle minutter.
Afsluttes med en god klat smør og saften af en halv citron.
Smag til med salt og peber.

Anret:
Kom en god skefuld af den stegte grønkål i en tallerken og et stykke torsk oven på.
Dryp torsken med citron, kom en skefuld rogn oven på og afslut med en grønkål chips.

I glasset god tør champagne fra R&L Legras, Cuvée Hommage

legras 1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *