Risotto med ærter og stegt torsk

Risotto ærter torsk 1

Elsker risotto. Her lavet med en ærtemos.
Serveret med et stykke rimmet og pandestegt torsk
Pyntet med lidt fra turen ved stranden : strandsennep.
Du kan lave risottoen med parmesan, normalt kommer man dog ikke ost i når det skal serveres med fisk.

2 personer
2 stykker tykke torsk, her loin a ca. 100 gram
1 citron
Risottoris – 2 håndfulde (ca. 150 gram)
1 skalotteløg
1 glas tør hvidvin
½ liter kyllingefond (eller bare vand)
2 dl ærter
ca. 25 gram smør
Evt. 1 håndfuld friskrevet parmesan
Strandsennep eller ærteskud

Risotto ærter torsk 2 HEAD
Risotto:
Steg hakkede skalotteløg klare i lidt olie og kom så risottorisen ned og steg med til de begynder at blive klare.
Kom hvidvin i og steg næsten væk.
Kog nu risottoen med fond, lidt af gangen til risene har optaget fonden, så kommes lidt mere i.
Fortsæt sådan i 15-20 minutter til risottoen er al dente.
Tag den af og rør en god klat smør (og evt. ost) i.
Kog ærterne i 1 minut og mos dem let med f.eks. et piskeris.
Vend dem i risottoen.

Risotto ærter torsk 3

Fisken:
Torsken drysses med salt og sukker og sættes på køl mindst en time men gerne natten over.
Skyl overskydende salt af og dup den tør med køkkenrulle.

Steg præsentation siden i smør til den begynder at blive hvid/tilberedt halvt op af siderne (ca 4-5 minutter)
Vend den om og steg nogle minutter. Tryk let på den og hvis den begynder at skille af i lameller er den færdig.
Hvis du er usikker og i tvivl kan man stikke en kødnål ind og når den tages ud skal den være lun (IKKE varm)
Dryp med citron og drys lidt salt på.

Anret:
Kom risotto i en lun tallerken og fisken oven på.
Pynt med ærteskud eller som her strandsennep

I glasset en forrygende Rosé fra mesteren i Champagne : Jacques Selosse

Jacques Selosse Rosé

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.