Rødbedesyltet torsk med sennep

Røådbesesyltet torsk2

Kogt torsk med sennepssovs, bacon og rødbeder….bare på en noget anden måde.

4 personer:
300 gram torskefilet
1 glas syltede rødbeder
Frisee salat (eller ruccola)
Salturt – uden for sæson kan det erstattes med ex. brøndkarse
1 dl kærnemælk
2-3 skiver bacon
Vinaigrette:
1 tsk sennep, 1 spsk hvidvinseddike, ca. 5 spsk olivenolie
Sennepskorn – her små brune sennepskorn

Røådbesesyltet torsk1

Torsken:
Torsken kommes i en skål kun lige stor nok til fileterne.
Rødbedesaften koges op og hældes straks over torsken.
Køles af og stilles på køl mindst et par timer.

Senneps vinaigrette:
Pisk eddike og sennep sammen og derefter piskes olien i.
Kom sennepskorn i og lad stå mindst en time for kornene lige bløder lidt op.

Røådbesesyltet torsk 45

Anret:
Frisee vendes med vinaigrette og lægges på en tallerken.
Torsken brækkes i mundrette stykker og fordeles over salaten.
Stegt bacon smuldres over og der lægges salturt over.
Kærnemælken tilsættes en spsk. af rødbedelagen og der kommes en spsk. af dette ved salaten

Røådbesesyltet torsk3

I glasset en sprød champagne fra Adrien Redon “Un R´d´Autrefois”

Redon

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *