Oksehaler på brød – ja eller Oksehaler ala Rossini

Oksehaler morkel 1

Oksehaler serveres ofte med kartoffelmos.
Her serverer jeg det på brød men morkel og foie gras og bacon

4 personer
1 stor oksehale (få slagteren til at dele den i leddene)
Tomatpuré
Grøntsager til kogelagen: 1 løg, 2 gulerødder, porretoppe,….
1 flaske rødvin
4 tørrede morkler
4 skiver foie gras (evt. fra dåse)
4 skiver god bacon (her Vilstrup bacon)
4 skiver baguette

Oksehaler smørres ind i tomatpuré, og gives stegeskorpe.
Grøntsagerne må gerne også svitses godt igennem.
Kom rødvin på og top med vand.
Kog stille og roligt ca.3 timer

Tag kødet op og pil det fra benene mens kogelagen koges ind.
Pisk kolde smørtern i og smag til med salt/peber.
Kom kødet ned i sovsen igen.

Oksehaler morkel 2

Udblød morkler en time i lunkent vand.
Steg bacon og derefter steges morkler i baconfedtet.
Tag morkler af og tilsæt en klat smør og steg baguette skiverne gyldne.

Samles:
Brød med oksehaler, foie gras, bacon og morkel – grønt drys….det tænkte jeg ikke på…

I glasset en fin Pomerol fra Hosanna, 2007

Hosanna 2007

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.