Oksemørbrad med sødekartoffel og kantareller

Tournedos med kantareller

Oksemørbrad, god sovs og en dejlig rødvin – så er der ikke et øje tørt.

4 personer
4 Oksemørbrad bøffer – størrelse afhængig af smag og pengepung
250 gram kantareller
1 bakke brombær
1/2 liter Kalvefond
1/2 dl balsamico
1 dl portvin
Smør
Grønt – her små grønne asparges (grønne bønner kan også bruges)
2 store sødekartofler
Olie
1 spsk pankorasp (eller alm rasp)
1 spsk friskrevet parmesan
evt. citrontimian til pynt

Tournedos med kantareller 2

Bøfferne:
Steges på en pande til en kernetemperatur på 56-58 grader og hviler 10 minutter. Krydr med salt/peber

Sødekartofler

Sødekartoflerne skæres i tynde pommes frites.
Kom dem i en frysepose med olie, rasp og parmesan og ryst dem godt.
Bages i ovnen ved 180 grader til de er møre

Asparges koges aldente og vendes i smør lige før servering

Sovs:
Balsamico og portvin koges ned til en sirup.
Fond kommes på og koges ind til passende smag og konsistens.

Tournedos med kantareller 3

Kantareller steges på en pande med smør og kommes i sovsen sammen med brombær.
Kog igen nogle minutter og rør så kolde smørtern i.
Smag til med salt/peber

Anret som på billedet

I glasset en Bordeaux fra Saint-Émmilon – Chateau Magdelaine 2009

Chateau Magdaline 2009

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.