Tatar med sødekartoffel Pailles

Tatar 2a

Tatar er en let forret – men ikke alle elsker råt kød
Her serveret med sødekartoffel Pailles – det er ret beset bare meget tynde strimler kartoffel stegt i olie

2 personer
250 gram oksemørbrad
Friske kantareller (kan erstattes af anden svamp)
Tørret svampe til støv og mayo – ca. 15 gram
En sødekartoffel
Olie til stegning
Mayonnaise – købt eller hjemmelavet SE HER HVORDAN

Tatar

Tatar:
Laves umiddelbart lige før servering
Jeg skærer kødet ud i tern og giver det en tur med stavblender til ønsket konsistens.

Sødekartoffel strimler:
Det er lettest hvis du ejer en mandolin. Så skal den bare indstilles til at lave tynde strimler.
Hvis du ikke har mandolin kan der skæres tynde skiver på langs af kartoflen.
Bagefter lægges skiverne oven på hinanden og der skæres strimler.

Skyl strimlerne i flere hold vand og tør dem i et viskestykke.
Steg dem i rigeligt olie ved 190 grader.
Steg dem i flere hold og kom dem på fedtsugende papir bagefter.
Drys med salt umiddelbart før servering.

Tatar 3

Kantareller steges i smør

Tørrede kantareller blendes til fin støv.
Noget drysses på retten andet blandes i en mayonnaise

I glasset en Bordeaux fra Saint-Émmilon – Chateau Magdelaine 2009

Bdx

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *