Indbagt Kammusling med Chorizzo

Kammusling 1

Kammusling tilberedt i egen skal. Det vil sige at jeg har nogle skaller liggende som jeg brugte.
Du kan lave retten og bruge stanniol i stedet.

Retten er dejlig nem fordi den kan laves klar i forvejen og bare sættes i ovnen når gæsterne kommer.
Ja du behøver ikke gæster for at lave den :-)

4 personer

4 store kammuslinger
125 gram spinat
Friskrevet muskat
1 stykke mild chorizzo pølse
Smør
1 økologisk citron
Dej til lukning af skallen : mel og vand

Kammusling 2

Kammuslingerne drysses med salt og sukker og sættes på køl no9gle timer.

Spinaten skylles godt og dampes med det vand der hænger ved.

Chorizzopølsen skæres i små tern og steges i smør

Samling af skallerne (eller stanniolpakke) :
Kom en klat spinat på den underste skal og riv lidt muskatnød over.
Skyl kammuslingen kort i koldt vand for at få overskydende salt af og dup den tør.
Læg den på spinaten og riv lidt citronskal på.
Kom en skefuld chorizzo og noget af smørret oven på.
Dryp med lidt citronskal og krydr med salt/peber
Luk skallen og kom dejen rundt om for at sikre den er relativ tæt.

Sæt skallerne i ovnen ved 180 grader i ca. 12 minutter.

Serveres med et lille stykke brød til at dyppe i chorizzozmørret.

I glasset en lækker hvid Bourgogne fra en lille producent.
Lamy-Caillat La Romanee, Chassagne-Montrachet Premier Cru, 2013

Borgogne Hvid

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *