Havtaske med kantareller og balsamico glaserede persillerødder

havtaske 1

Elsker havtaske – minder lidt om hummer, men det gør nu ikke noget :-)

2 personer
1 lille havtaskehale befriet for hinder og skåret i fileter (få benet med)
6-8 Persillerødder
4 store kartofler
1/2 dl balsamico
1/2 dl sirup
Sovs:
Havtaskehalebenet
2 dl hvidvin
1 løg, 1 gulerod, 5 peberkorn
2 håndfulde kantareller
6 små tomater
1 dl fløde
1 citron
Purløg til pynt

Havtaske:
Drysset med sukker/salt og sat på køl 1-2 timer.
Fileterne steges i masser af smør i ca. 3-4 minutter på hver side til de er lune i midten.
Tjek løbende med kødnål.
Dryp citron på fisken før servering

havtaske

Sovs:
Halebenet koges med hvidvin, løg, peberkorn, 1 gulerod i 15 minutter og køles ned i lagen.
Sigt fonden fra og kasser resten.
Kantareller stegt i smør, små tomater kommes ned og steges med nogle minutter.
Overhældes med den nedkogte fiskefond, kog yderligere ned og kom så 1 dl fløde på.
Kom citronsaft fra 1/2 citron på og kog lidt ned. Saften fra citronen hjælper med at fløden tykner.
Smag til med salt/peber.

Kantareller

Persillerødder og skivede kartofler bagt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
På en pande koges 1/2 dl balsamico og 1/2 dl sirup ned og de bagte persillerødder/kartofler vendes i denne sirup.

Anret som på billede og drys med hakket purløg

I glasset 2012 Minimus Wines, Chad Stock, Chardonnay No. 6 Dijon Free fra Johan Vineyard.

Minimus

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *