Ballotine med torsk med perlespelt og chorizo

Torsk Ballotine 1

Ballotine med torsk med perlespelt og chorizo

Torske loins pakket ind i torskefars.
Her serveret med perlespelt, syltet rød peber og chorizo.

rød peber

4 personer
1 stor torskefilet ca. 800 gram (eller 2 små)
1 æg
1 dl fløde (ca.)
Purløg
1 rød peber
1 dl perlespelt
Rosmarin
1 citron
1 glas hvidvin
smør
1 spsk friskrevet parmesan (kan udelades)
1 spsk hvidvinseddike
Olivenolie
1 tsk røget paprika

Torsk Ballotine

Torsk:
Skær noget af det fineste filet fra og kom resten i en blender.
Blend det fint med lidt salt og kom derefter et æg i.
Til sidst kommes fløde i til man får en fin blød konsistens.
Farsen vendes med hvid peber og hakket purløg.

Farsen smøres ud på et stykke køkkenfilm og fileterne kommes oven på.
Rulles stramt og pocheres i ca. 12-15 minutter (alt efter tykkelse)

Perlespelt:
Koges ca. 20 minutter. Vandet hældes fra og et glas tør hvidvin tilsættes og koges næsten væk.
Rør smør i og smag til med hakket rosmarin, salt og friskrevet parmesan.

Peberfrugt:
Grilles helt sort (på grill eller i ovnen) og kommes i en pose.
Når den er afkølet kan skalllen pilles af og kerner fjernes.
Kommes i en skål med olivenolie og et drys røget paprika.

Torsk Ballotine 2

Chorizo:
Et stykke chorizo hakkes i små tern og svitses i olie.

Anret som på billede

I glasset en champagne fra Ulysse Collin. ”Les Maillons Extra Brut Rosé de Saignée”

Ulysse Collin

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *