Søtunge, nye kartofler, brunet smør og hvide asparges

søtunge kartofler asparges 1

Søtunge en af mine favoritter, her stegt på panden sammen med nye kartofler og asparges.

2 personer
1 stor søtunge
2 spsk rugmel
4 hvide asparges
Nye små kartofler
Smør
1 Citron
Grønt til pynt, her tallerkensmækker

søtunge kartofler asparges 2

Fisken:
Skær fileterne af eller få fiskehandleren til det.
De skal rimmes nogle timer, dvs. drysses med sukker/salt og sættes på køl.

Vend dem i rugmel og steg dem i smør ca. 2 minutter på præsentationssiden.
Vend den og tag panden af blusset og efter endnu 1 minut tages fisken af.

Søtungefileter

Søtungefileter

Asparges:
Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned.
Steg dem i smørret fra fisken ca.2 minutter

Nye kartofler

Kartoflerne:
Koges al dente i velsaltet vand.
Før servering vendes de på panden med smør

Brunet smør:
Kom en god klat smør på en pande og lad det bruse op.
Når det begynder at blive let nøddebrunt kommes saften fra ½ citron på.
Smørret må endelig ikke blive for brunt/sort/branket.
Søtungefileter rimmet nogle timer.
Vendt i groft rugmel og stegt i rigeligt smør.

søtunge kartofler asparges 3

Anret:
Kom 2 asparges på en tallerken og anret fisk og kartofler hen over.
Kom brunet smør over og lidt citronsaft på fisken.
Pynt med grønt.

I glasset en brut champagne Blanc de Blancs fra Launois Pere & Fils, Grand Cru fra 2006.

Champagne

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.