En kylling helt uden ben, lyder det lækkert?
Første gang tager det lidt tid. Det er ikke svært men lidt pillearbejde.
Hvis man ikke har prøvet kartofler kogt med løvstikke bør gøre sig selv den tjeneste at prøve.
4 personer
en udbenet kylling – beskriver herunder lidt om tilgang
1 majskolbe
1 dl ærter (gerne friskbælgede)
2 Gulerødder
Smør
Citron
Krydderurter – her citrontimian og estragon
Nye kartofler
Løvstikke – kan udelades
Udbening af kylling:
Læg kylling på brystet og skær ind på midten af ryggen.
Lad kniven gøre arbejdet, ikke presse men skær stille og roligt.
Skær langs benene hele venen rund til midten af brystet, først den ene side og så den anden.
Skær vingerne fra.
Skær på langs af låret og skær rundt om låret – dette er det sværeste, men med lidt tålmodighed.
Brug skrog/ben til fond
Samle kylling:
Skær majs fra kolben.
Skær gulerod i små tern.
Kom begge dele i en gryde og kog 2 minutter.
Kom dette sammen med ærterne på midten af kyllingen sammen med krydderurter, smørklatter og salt/peber.
Fold kyllingen ind over dette og vend den.
Bind nu snor rundt om den. Du skal bruge 4 snore – se billedet.
Tilbered kylling:
Riv skallen af en citron og bland med saften af citronen og en god klat smør.
Smelt smørret og pensl kyllingen. Pensl med jævne mellemrum under tilberedning.
Kom kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter
Nye kartofler:
Koges al dente i velsaltet vand med 4-5 løvstikkestilke
Anretning:
Skær et stykke kylling og server med kartoflerne og smørsovs eller bare klatter koldt smør med salt
I glasset en Rosé fra Domaine des Masques “Exception” 2015, fra Provence med Syrah-Grenache druer.