Svinekæber med asparges

 

svinekæber med asparges HEAD

JA man kan altså godt spise hvide asparges uden Sauce Mousseline eller brunet smør.
Jeg havde nogle svinekæber og selvom det altid er noget der hører vinteren til går det altså godt med de hvide asparges.

4 personer
8 svinekæber
1 øl – helst en fyldig ALE her en Ale no.16
1 løg – 6 peberkorn – 2 laurbærblade – porretoppe – 2 gulerødder evt. andet fra grøntsags skuffen
Tomatpuré
12 hvide asparges + 1 dusk timian
Små nye kartofler
Løvstikke – gode med kartofler men kan udelades
Blomsterkarse eller persille

svinekæber med asparges 1

Svinekæber:
Brun svinekæberne og alle grøntsagerne godt af i en gryde der kan tåle at komme i ovnen..
Kom tomatpuré på og lad det lige stege af nogle minutter.
Hæld en ALE på, kom låg på (eller stanniol) og sæt i ovnen ved 180 grader til kæberne er møre.
Det tager ca 2 – 2½ time – kan også laves i en trykkoger på 1 time.

Sigt herefter kogelagen fra og kog den ned til 1/3 og pisk koldt smør i.
Kom kødet tilbage og varm det igennem.

Asperges sous vide

Asparges:
Skræl asparges fra hovedet og ned og knæk den nederste træge del af.
Asparges fik 30 minutter ved 85 i sous vide badet, pakket med sn klat smør og lidt timian. Men kan også sagtens bare koge dem al dente i en gryde med lidt vand, en klat smør og lidt timian.

Kartofler:
Nye kartofler koges i godt saltet vand evt. sammen med løvstikke.

svinekæber med asparges 3

Anret:
Kom 3 asparges på en tallerken og to kæber/sovs oven på
Kom kartofler på og pynt med blomsterkarse

I glasset en Pomerol, Chateau Gazin 2004, 80% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Carbernet Franc.

Chateau Gazin 2004

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.