Legeret asparges suppe med Vilstrup bacon

Aspargessuppe med bacon

Friske hvide asparges, en super bacon og en tør riesling, så kan det ikke gå helt galt.

4 personer
12-15 store asparges

½ liter hønsefond
50 gram almindelig god bacon
4 skiver rigtig god bacon – f.eks. Vilstrup Gourmet bacon
2 skalotteløg
1 glas hvidvin
1 dl fløde
2 æggeblommer
Evt. 1 smørbolle af en 25 gram smør og 25 gram mel
1 citron

Aspargessuppe med bacon 2

Skræl aspargesen fra hovedet og ned.
Skær hovederne af og gem til serveringen.

I en gryde steges bacon og skalotteløg i lidt smør uden at tage farve.
Kom aspargesene ned og hæld et glas hvidvin på. Kog hvidvinen ned til 1/3
Kom nu fond på og kog ca. ½ time.

Bacon Vildstrup

Kom det op i en blender (evt. af flere gange) og blend.
Pas på det kan sprøjte hvis man kommer for meget i blenderen.

Når alt er blendet passeres det gennem en sigte.

Kog suppen op, hvis den er for tynd kom da en smørbollen i og kog nogle minutter for at sikre melsmagen forsvinder.

Smag til med citron, salt og peber.

Aspargessuppe med bacon 3

Umiddelbart før servering laves en blanding med fløde og æggeblommer.
I denne blanding kommes lidt af den varme suppe og derefter kommes det hele i suppen under omrøring.
For en sikkerheds skyld skal suppen nu ikke koge mere, da den i nogle tilfælde så kan skille.

Bacon skiverne bages i ovnen ved 180 grader. Den lægges på bagepapir med et stykke bage papir oven på og en skål
til at holde dem flade. De skal have ca.7-10 minutter.

Servering:
I et dybt tallerken lægges nogle aspargeshoveder og suppen hældes over.
Server baconskiven til evt. sammen med noget brød.

I glasset en biodynamisk Riesling Herrenweg 2007 fra Dommaine Zind Humbrecht.

Zind Humbrect Riesling Herrenweg 2007

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.