Fjordrejer – så er foråret her

rejer

Som navnet på min blog antyder, er vi meget glade for fjordrejer.
Vi er knap så glade for pilleriet, men med lidt musik og et glas iskold hvidvin går det nok.

De levende rejer koges kort tid i vand tilsat salt og sukker.
De kommes i spilkogende vand og når det koger op igen er de færdige.

Kom dem straks i iskoldt vand – dette gør dem en smule nemmere at pille da skallen løsner sig (marginalt)

rejer 3

Pille:
Først trækkes det yderste af halen af.
Så tager man fat i ben og trækker skjold af.
Til sidst trækkes halen af hovedet.
Så er der pillet én – så er der 1000 tilbage :-)

Fjordrejer-3

Husk at gemme skaller som giver en fuldstændig fantastisk bisque

rejer 2

 

Kom bare i gang og tænk hvor mange penge du spare frem for at købe færdig pillede fjordrejer

 

I glasset en DANSK hvidvin fra Falster – overraskende god og med meget syre. Galsgaard – Zalas Perle 2008

MUSIK OG VIN

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips and tagged , . Bookmark the permalink.