Ribeye sous vide med whiskysovs og hjertesalat

ribeye 3

Nogle gange skal det bare være bøf og bordeaux.
Her laver jeg en ribeye sous vide, men selvfølgelig kan den bare steges/grilles i stedet.

2 personer
2 velvoksne ribeye steak
1 klat smør, 2 fed hvidløg og lidt timian til stegning
3 Bagekartofler
2 æggeblommer
1 hjertesalat
Sovs:
1 spsk sukker
1 spsk tomatpuré
1 skalotteløg
½ dl whisky
3 dl fløde
250 g Mark champignon

ribeye 1

Ribeye:
Vakuumpak bøfferne sammen med en spsk olie eller en klat smør.
Tilbered dem i sous vide badet 2 timer ved 56 grader.
Efterfølgende gives de en stegeskorpe på en varm pande, 30 sekunder på hver side i smør med timian og hvidløg.
Mens der steges øses smørret over bøfferne.

ribeye 2

Kartoffel:
Kartoflerne bages i ovnen til de er møre.
Tag skrællen af og mos dem med lidt smør og mælk til en tyk mos.
Når det er afkølet lidt røres 2 æggeblommer i og smages til med salt/peber.
Kom det i en skål/beholder så det er ca 5 cm højt, og afkøl det helt.
Skær nu mosen ud i passende stykker og steg dem på en pande.
Vend stykkerne og varm dem godt igennem i ovnen,
Kartoffelmos med 2 æggeblommer, nedkølet og skåret i passende stykker og stegt på en pande.

ribeye

Hjertesalat:
Del dem i 2 (eller 4)på langs og steg dem på skærefladen.

Sovsen:
Snit skalotteløget meget fint og steg det langsomt uden det tager farve.
Kom sukker i og når den er blevet gylden kommes tomatpuré i og steger med ca. 1 minut.
Kom whisky i og lad alkoholen fordampe (sæt ild til hvis du synes)
Kom fløden i og kog ind til passende konsistens.
Smag til med salt/peber og whisky.
Snit champignon og steg dem på en pande, når de er færdige kommes de i sovsen.

Anret som på billedet

I glasset – 2.vin fra “Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande” som hedder “Réserve de la Comtesse”.
Denne fra 2009 – perfekte modnet tanniner og stadig ungdommelig frugt – så det er nu den skal drikkes.

full moon

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Sous Vide and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *