Torsk med rygeost og champagneæbler

torsk med champagneæbler

Let og velsmagende forret.
Æblerne kan sagtens laves med hvidvin i stedet for champagne.

4 personer
2 torskefileter eller som her loins ca. 150 gram
50 gram sødmælks rygeost
Purløg
Frisee salat (eller f.eks.ruccola)
1 citron
Vinaigrette – 1 spsk citronsaft, 4 spsk olie, ½ tsk sennep
1 æble
2 spsk champagne eller tør hvidvin
½ agurk
Dild
Brøndkarse (kan udelades)

torsk med champagneæbler 3

Fisken:
Kom fileterne i en 150 grader varm ovn til de ved let tryk skiller i lamellerne.
Lad fisken køle helt af.
Bland fisken med rygeost, gør det med en gaffel men mos ikke fisken helt.
Kom hakket purløg i og smag til med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal.

Vinaigrette: Pisk citronsaften og sennep sammen og hæld en tynd stråle olien i mens der piskes.
Smag til med salt/peber.

torsk med champagneæbler 2

Salat: Pluk salaten og vend den i vinaigrette lige før servering.
Saltet agurk: Skræl en agurk og skær den i tykke skiver.
Drys med salt og sæt på kæl mindst 1 time. Skyl saltet af.
Hvis du har adgang til en vakuumpakker, kan de vakuumpakkes, det gør dem gennemsigtige og en smule mere sprøde.

champagne æbler

Champagneæbler:
Med melonudstikker udstikkes små æble kugler som skal ned i champagne (eller hvidvin) mindst 1 time.
Her er det også en fordel at vakuumpakke dem hvis man nu har en vakuumpakker, pas på med væsken.

Anret:
Anret salat i ene side og torsken oven på, pynt med dild.
Kom brøndkarse oven på, kom æbler og agurk på

I glasset en extra brut champagne fra Clement Perseval, Chamery 1er cru

champagne Perseval

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.