Tagliolini med citron og jomfruhummer

Pasta med jomfruhummer

Seafood og pasta er måske ikke den mest almindelige pasta ret i Danmark, men ses ofte i Italien.
Normalt bruges der ikke parmesan i pastaretter med seafood, men her synes jeg godt man kan komme lidt parmesan i sovsen, men ikke oven på retten.
Men det bestemmer man jo helt selv.

Retten kan også laves i en lettere version, lettere som i mindre fed. Nogle gange synes jeg den er bedre og smagen af citron mere ren og intens.
Denne ret hedder Tagliolini al Limone Crema, det er selvfølgelig fløden der gør den “crema”.
Men prøv at lave den uden fløden, æggeblomme og parmesan. Hvis den så serveres f.eks. med et stykke kød kan man komme friskrevet parmesan over.

dav

dav

4 personer
500 gram Tagliolini eller Linguine (frisk eller tørret)
1 fed hvidløg
1 æggeblomme
2 økologisk citron – revet skal og saft (ca. 2-3 spsk.)
2 spsk. olivenolie
1,5 dl fløde
30-40 gram friskrevet Parmesan
12-16 jomfruhummer
50 gram smør
En dusk persille
2 fed hvidløg

Pasta med jomfruhummer 2

Pasta:Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Sovs: Hak et hvidløg i fine skiver, riv skal af 1 citron og svits det i olie ved middeltemperatur i 2 minutter uden det tager ret meget farve.
Tilsæt citronsaft og lad det simre et par minutter mere.
Tilsæt fløden og simre videre til fløden tykner lidt.
Tag af blusset og tilsæt pastaen sammen med en æggeblomme, 2 spsk af pastavandet, friskrevet parmesan og vend det godt rundt.
Smag til med salt og peber.

Jomfruhummer:
Jomfruhummerne flækkes og lægges i ildfast fad med skæresiden op.
Smelt smør, tilsæt presset hvidløg og hakket persille.
Hæld det over de halverede jomfruhummere.
Sæt i en 180 grader varm ovn til de er tilberedt men ikke tørre. Det tager ca.5 minutter.

Anret som på billedet

I glasset en extra brut champagne fra Clement Perseval, Chamery 1er cru

Perseval

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *