Langtidsbraiseret svinekæber med knust kartoffel og ovnbagt squash

Svinekæber med squash 1

Svinekæber smager dejligt og giver en god sovs.
Her serveret med nogle nemme kartofler og squash bagt med fløde.
Nem mad der passer sig selv. Lav gerne meget da den næsten er bedre dagen efter.

4 Personer
12 svinekæber
Mel
1 flaske tør rødvin
3 gulerødder
2 løg
3 tomater
1 spsk tomatpure
50 gram smør
4 bagekartofler
4-6 stilke timian
Olivenolie
2 spsk friskrevet parmesan
Purløg
Squash:
2 Squash
1,5 dl fløde
1 citron
1 æg
2 spsk friskrevet parmesan

Svinekæber med squash 2

Svinekæber:
Skær senen af svinekæberne hvis slagteret ikke allerede har fjernet den.
Vend dem i mel og giv dem stegeskorpe i en stor gryde der kan tåle at komme i ovnen.
Skræl gulerødder, pil løget og skær dem i grove stykker og kom ned til kæberne.
Kom tomatpure i og lad det svitse med nogle minutter.
Skær tomaterne i både og kom dem ned til kødet.
Hæld en flaske vin på og dæk evt med vand.
Kom låg på eller dæk med stanniol.

Sæt gryden i ovnen ved 150 grader i 2-2½ time til kødet er helt mørt.
Tag kødet op og blend resten i blender eller med stavblender.
Grøntsagerne hjælper med at tykne sovsen.
Kog den ind til det halve og smag til med salt/peber.
Kom kødet i og varm det igennem.
Tag af blusset og rør kolde smørtern i.

Kartoffel

Kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i grove store tern.
Kog dem al dente.
Knus dem let med et piskeris eller gaffel.
Kom dem i et ildfast fad, drys timianblade over, dryp med olie og drys med parmesan.
Sæt dem i ovnen ved 220 grader varmluft til de begynder at tage farve.

squash

Squash:
Skær squash i tynde skiver – lettest med mandolinjern.
Kom dem i et ildfast fad.
Bland fløden med citronsaft fra ½ citron og et æg.
Hæld det over de fintsnittede squash og drys med parmesan.
Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter

Anret som på billedet

I glasset – en moden Brunello fra Caprili årgang 2005

Caprilli Brunello 2005

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *