Kammusling ceviche med syrnet fløde, parmesan og tomatconcassé

Kammusling ceviche 2

Dette må være en af de nemmere forretter som sagtens kan laves i forvejen.
Det er også en måde at få kammuslinger til at strække til mange personer.

Her syrner jeg en fløde, men hvis det skal gå hurtigt kan man bare bruge cremefraiche.

4 personer
2 store eller 3 mindre kammuslinger
1 dl fløde
1 øko citroner
4 spsk friskrevet parmesan
1 stor tomat (eller 2 mindre)
Purløg

Kammusling:
Skær kammuslingerne i så tynde skiver som muligt – lettest hvid de er halvfrosne.
Man kan også lægge dem mellem 2 fryseposer og banke dem meget let så de bliver tyndere.
Riv skallen fra en citron meget fint hen over kammusling skiverne. Dryp saften fra en halv citron over.
Lad dem marinerer mindst en time gerne mere.

Kammusling ceviche

Parmesan dressingen:
Først laves Syrnet fløde/cremefraiche.:
1 dl fløde blandes med saften af en ½ citron.
Lad det stå ved stue temperatur 4 timer så bliver det ret tykt.

Friskrevet parmesan røres med den syrnede fløde og smages til med lidt salt/peber.

Tomatconcassé:
Tomat flås og kerner fjernes, tomatkødet skæres i fine små stykker.

Anret:
På en lille tallerken eller her i kammuslingeskaller kommes skiver af kammusling.
En skefuld tomatconcassé og dressing på.
Afslut med hakket purløg.

Server evt et stykke brød til.

I glasset en forrygende syrefyldt Pouilly-Fuissé Cuvée Feuille de Laurier 2014 fra Denis Bouchacourt.

Feuille de Laurier Pouilly_Fuissé 2014

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *