Tartelet a la calzone

Tartelet Calzone (3)

Hvis man kan lave en pizza med annanas, så kan jeg vel også lave en Calzone med tarteletfyld.
Lidt for sjov men samtidig smager det godt og er mindre fed end en traditionel tartelet.
Tilbehør en næsten klassisk Insalata caprese for at holde det Italienske tema.

4 personer
1 hel kylling/høne eller 4 lår med overlår
2 glas slikasparges af god kvalitet
1 dl ærter
1 dl gulerod i tern
1 citron
Smør
Sovs: 25 gram smør, 2 spsk mel, aspargesvandet, fond fra kogning af kylling og mælk(fløde)
1 pakke filodej
Insalata caprese:
Små tomater
2 stk Mozzarella
1 bundt Basilikum
1 Spsk olivenolie, 1 spsk hvid balsamico (eller mørk) og 1 tsk honning

Tartelet Calzone (2)

Kylling/høne:
Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand.
Kog den 40 minutter og køl den af
Gem kogevandet til sovs – kog den ind til ca 2 dl
Kasser skind og pluk al kødet af og skær i mundrette stykker.

Sovs:
Lav en opbagning. Smelt smør og pisk melet i.
Under omrøring kommes først aspargevandet i lidt efter lidt.
Spæd med den indkogte kyllinge fond og lidt mælk eller fløde.
Smag til med salt og peber og lidt citronsaft.

Kog gulerodstern al dente.
Kom kylling, gulerod og ærter i sovsen og lad den køle af.

Tartelet Calzone (4)

Calzone:
Optø filodej og skær den i kvadrater på ca. 15-18 cm
Pensl et stykke med smeltet smør og læg et lag mere på.
Kom en klat tarteletfyld på og fold den sammen så den ligner en Calzone
Sørg for at samlinger er nogenlunde tætte. Pensl med smør

Bag dem på bagepapir i en 220 grader varmluft ovn til de er gyldne, ca. 15-20 minutter

Insalata caprese:
Den kan laves med friske tomater, jeg vælger dog at tilberede dem da det giver en kraftigere tomatsmag.
Flæk alle tomater og vend dem med olie, balsamico og honning.
Kom dem i et ildfast fad og sæt dem i ovnen ved 120 grader i ca. 4 timer
Lad dem køle af – lav evt dette dagen før.

Pluk mozzarellaen og bland med tomaterne og drys med basilikumblade
Ja ja da – Mest ment som en sjov ret der nok hverken vil slå den originale tartelet eller calzone.

Tartelet Calzone (1)

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *