Bok choy med asiatisk marineret skinkemignon

Bok Choy med skinke mignon 2

Bok choy er lillebror til Pak choy. Så Pak Choy kan også bruges.

Skinkemignon kaldes også lårtunge, hvis du ikke lige kan finde et stykke kan du bruge mørbrad.

marineret mignon

4 personer
2×400 gram skinkemignon
Marinade: 2 spsk soya, 1 spsk olie, citronskal/saft, 2 fed hvidløg, 1 spsk mirin (kan udelades)
4 Bok choy eller 2 Pak choy
1 spsk sesam
2 dl perlespelt
1 citron
Persille
Soya
Smør
Milde syltede chili f.eks. syltede Peppadew

Bok Choy med skinke mignon 1

Skinkemignon:
Mariner kødet mindst 2 timer men gerne et døgn
Marinaden kommes i en pose sammen med kødet og lægges på køl

Hæld marinaden fra og giv kødet en stegeskorpe på en varm pande.
Sæt i ovnen ved 150 grader til den har en kernetemperatur på 65 grader

Bok Choy med skinke mignon 2

Bok choy:
Bok Choy skåret i 4 stykker på langs og stegt i olie til de falder lidt sammen.
Drys med sesam

Spelt med soya:
Skyl spelten og kog den al dente i ca. 4 dl vand. Det tager ca. 18-20 minutter.
Sigt resterende vand fra kom 2 spsk soya, en klat smør i og en håndfuld hakket persille i.
Smag til med salt, peber, soya og citronsaft.

Bok Choy med skinke mignon 4

Anret:
Her har jeg anrettet Bok choy presset i en cirkel ved hjælp af en anretterring,
men de kan f.eks. bar lægges i en lille cirkel i midten af en tallerken.
Skær et stykke kød og læg oven på og anret spelt omkring dette.
Hak de syltede Pappadew og drys dem rundt oven på spelten.

I glasset: En betalbar australsk Shiraz fra Heathcote “Lost Block” 2013.
Om ikke andet så er etiketten da sjov.

lost block

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *