Ostebord med tilbehør

ostebord

Vi elsker ost, så engang imellem er det dejligt at overdrive lidt og købe masser af gode oste og drikke lidt champagne.

Her et udvalg af Arla Unika oste sammen med lidt hjemmelavet knækbrød, koldhævet baguette, løgmarmelade, valnødder i sirup…
Lidt charcuteri o.a. – skinke, små snack pølser, chili pølse, trøffelpølse, oliven, cornichoner……

Ostene

Ostene:
Den Hvide Dame – cremet hvidskimmelost (ja den holder også 75+, det er nummeret før smør)

Kry – håndlavet råmælksost (med noter af stald – på den gode måde)

Gnalling – en særlig slags? Hvidskimmelost….eller bare Gnalling

Havgus – lagret blæst og gus med proteinkrystaller fra en 52 ugers lagring

Gammel Knas – lagret havarti, hold da op den er god.

Sirius – dehydreret rødkit, hvid- og blåskimmelost.

Høglundgaard – min personlige yndlings blåskimmel ost.

ostebord 2
TILBEHØR OPSKRIFTER tryk på link:

Koldhævet baguette 

Mørke knækbrød med blæksprutteblæk 

Løg marmelade – tilbehør til ost og kød 

Skinke

En champagne med god fylde til de milde og en Gewürtztraminer til b.la. blåskimmelosten.

J.M. Goulard

Champagne: J.M. Goulard “La Charme”, brut og 100% Pinot Meunier som giver en dybde som går fint med ostene. Korsholm vin

Gewürztraminer: Zind Humbrect fra Alsace som laver nogle fine vine. Gewürztraminer valgte jeg til de blå oste.
Ostene er ikke overdrevne skarpe så det går med denne “søde aromatiske” vin

Zind Humbrecht 2007 Gewurtz

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.