Løg marmelade – tilbehør til ost og kød

løgmarmelade 1

En relativ sød løgmarmelade kan bruges som tilbehør til et ostebord eller måske til en svinekotelet.

Det er let at lave og kan holde sig ca. 2 uger og mere hvis du bruger atamon.

1 glas løg marmelade:
3 Rødløg i ringe
1 spsk olie
1 spsk farin
1 stængel rosmarin (eller brug timian eller udelad dette)
2 spsk vineddike (jeg brugte æbleeddike)
salt/peber

De bliver bedst hvis du giver dig den tid løgene har brug for, altså ikke noget med at skrue op for blusset.

Steg løgringe ved lav temperatur til de bliver helt bløde de skal ikke tage farve – det tager ca. 20-30 minutter
Kom farin, finthakket rosmarin og eddike på.
Kog stille og roligt til det meste væde er væk.
Kom på rengjorte glas skyllet med lidt spiritus (vodka) eller atamon

Løgmarmelade

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.