Denne ret er nem at lave og ser ret flot ud – og når den så samtidig smager godt er det heller ikke af vejen.
Du skal dog bruge et relativ tykt stykke torsk for det ikke skal blive tørt.
4 personer
4 stykker torsk forret 75/100 g/pr person til forret og 150/200 g/pr person til hovedret
2 bagekartofler
20 gram smør
Mælk
1 økologisk citron
1 spsk hakket estragon
1 æggeblomme
8 små gulerødder
8 forårsløg
Citronsovs:
3 dl fond kogt på hvid fisk (lav selv eller køb hos fiskehandler)
Skal af en økologisk citron
Saft fra ½ citron
1 skalotteløg
Grøn olie: 1 dusk persille, 2 dl neutralsmagende olie
Mos:
Skræl kartoflerne og skær i små tern og kog dem møre.
Mos dem og kom smør i, juster med lidt mælk, men den skal være relativ fast.
Kom estragon i og smag til med salt og peber.
Fisken:
Drys stykkerne på begge sider med salt og sukker og sæt på køl 1-2 timer (gerne mere)
Kom mosen i en sprøjtepose (eller frysepose) og sprøjt et lag på ca. 1 cm oven på fisken.
Kom fisken i ovnen ved 220-230 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Tjek fisken med kødnål, den skal være lun i midten IKKE varm.
Hvis du bruger et tyndt stykke fisk når mosen ikke at blive gyldent på toppen, der kan man hjælpe med creme brulé brænder.
Forårsløg – brændte:
De fungerer nærmest som krydderi end som grøntsag.
Vend dem i olie og læg i ovnen til de er meget sorte.
Gulerødder koges al dente
Grøn olie:
Vask og blend persillen med olien.
Sigt det gennem klæde (viskestykke) eller kaffefilter
Citronsovs:
Steg hakket skalotteløg til de er gennemsigtige, må ikke tage farve.
Kom fiskefond på og kog ned til ca. 1 dl.
Kom fløde på sammen med citronskal og saft.
Kog ind til passende konsistens og sigt sovsen.
Smag til med salt og evt. mere citronsaft.
I glasset en champagne fra Launois