Confit de Canard sous vide

confit de canard sous vide

Hvis man har en sous vide og godt kan lide Confit de Canard er det da bare med at komme i gang.

Jeg laver altid mange poser med 2 lår i hver, både til køleskab og til frost.
Så har man altid nem aftens mad.
Man tager bare en par lår og smider dem i ovnen ved 220 grader til de får gyldent skind.
Eller man kan plukke kødet og serverer det i en burger eller med lidt pasta.
Det er luksus og nemt.

confit de canard sous vide 2

6 lår
1 spsk. salt
3 laurbærblade
5 Timian kviste (vasket ren)
Confit de Canard:
Dag 1:
Knus laurbærblade i saltet og bland med timian.
Gnid saltet godt ind i lårene og sæt på køl i ca. et døgn.

confit de canard sous vide 3

Dag 2:
Skyl saltet af og dup lårene tør med køkkenrulle.
Vakuumpak lårene med 1 spsk. andefedt eller smør.
Jeg pakker dem enkelvis eller 2 i hver pose.

confit-de-canard-sous-vide-oversigt

SOUS VIDE:
Varm vandet op til 80 grader C og tilbered lårene i ca. 12 timer.
Læg evt. et lille tallerken oven på da der nogle gange kan udvikle sig lidt luft i poserne og så vil de flyde op til overfladen.

Efter de er tilberedt kan man bruge dem straks eller nedkøle dem i isvand og opbevare dem på køl eller frys.

Før servering:
Når de skal serveres skal de bare ind i en 220 grader varm ovn til de får gyldent skind, ca. 15 minutter

Sous-vide-confit-de-canard-31

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie, Hovedretter, Sous Vide and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Confit de Canard sous vide

  1. Pingback: Confit de Canard med Butterbeans og ramsløg - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK