Anderilette sous vide

Rilette 1

Anderilette er en fin spise som i min optik er bedre end den klassiske sylte.
Her lavet sous vide

1 stor portion
4 andelår
2 spsk. andefedt eller smør
Salt
Saltning: Vasket Timian, vasket rosmarin, hvidløg, sort peber, salt og lidt sukker – det hele knuses i en morter.

Dag 1 – Saltning:
Gnid salt/rosmarin/timian etc. ind i alle lår og læg dem på køl 24 timer

Dag 2:

Skyl saltet af og dup lårene tørre.
Pak dem i vakuumpose sammen med andefedt eller smør

Tilbered dem i 10 timer ved 80 grader.

Pil kødet af.
Med håndmixer eller røremaskine findeles kødet.
Der er en del fedt i posen, det skal vi komme ned til kødet, lidt af gangen indtil det kødet hænger lidt sammen.
Der skal salt i, mere end man regner med, ca. 10 gram pr.kg kød (eller smag dig frem)

Så skal det kommes i en skål.
Vigtigt for holdbarheden at den lige er skyllet i lidt spiritus (ex. vodka)

Tryk det lidt sammen og undgå luftlommer.
Slut af med et lag andefedt eller smeltet smør, dette låg forhindre bakterier og forlænger derved holdbarheden.

Spises som sylte på rugbrød med sennep og rødbede.

Hvis du laver meget kan det sagtens fryses

Rilette 2

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie, Sous Vide and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *