Torsk, rygeost og rødbede

Torsk rygeost rødbede 1

Ved et besøg på restaurant “Kok & Vin” fik vi b.la. fin en torskeret “Torsk med hjertesalat, rygeost og æblepuré”
Den vil jeg lave her men for det ikke bare skal blive et plagiat ændre jeg nogle af tingene.

Hjertesalat er skiftet ud med frisee, æble er skiftet ud med rødbede men torsken er stadig med rygeost dog også med purløg.

Denne ret er en fin ting som forret da den sagtens kan laves god tid i forvejen.

Torsk rygeost rødbede 2

4 personer
250 gram frisk torsk
100 gram sødmælks rygeost
Purløg
½ dl rødbedesaft
1 blad husblas eller ½ tsk agar-agar
1 Citron
2 spsk Olivenolie
Frisee salat
Brøndkarse

Torsken:
Bag torsken til den er lun i midten eller kan trykkes fra hinanden i flager.
Lad torsken afkøle og findel den lidt med en gaffel.
Kom rygeost i og rør sammen, juster evt. med en lille smule mælk.
Kom hakket purløg i.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

Salaten:
I en skål piskes 1 tsk citronsaft sammen med 2 spsk olivenolie som kommes ned i en tynd stråle.
Pluk og skyl salaten og vend med dressingen.
Krydr med salt og peber

Torsk rygeost rødbede 4

Rødbede gele:
Udblød husblas i vand.
Kog rødbedesaften op og tag af blusset, kom den vredne/udblødte husblas i og lad smelte.
Sæt på køl.
Blend geleen med en stavblender og kom geleen i en frysepose.
Klip et lille hul nederste hjørne og ved servering kan der presses små klatter ud.

Hvis der bruges agar-agar skal den koges med rødbedesaften ca.1 minut

Anret:
Kom salat på en tallerken og 3 tsk torsk på hver.
Kom brøndkarse oven på og afslut med små klatter rødbede gele.

I glasset:
Cédric Bouchard champagne
Roses de Jeanne – La Haute Lemble 2011 Blanc de Blancs. Dégorgement i april 2015

Torsk rygeost rødbede 3

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.