Yakibuta Ramen – Nudelsuppe med marinerede æg

Yakibuta ramen

Jeg vil anmelde bogen “Kondos Japanske Køkken” Forfatter: Kondo Sasaki og Fotograf: Martin Kaufmann.

For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Anmeldelsen af bogen– tryk her

Jeg laver 3 af opskrifterne på fjordrejen.dk og afslutter med selve anmeldelsen.

Dette er no. 2 af 3
“Yakibuta Ramen – Nudelsuppe med marinerede æg” side 140 i bogen.

svinebryst og æg

Kondo skriver om denne opskrift at en japaner ikke ville drikke suppen som er tænkt som marinade til de skoldhede nudler.
Men han skriver også at han ofte selv drikker suppen.

Der er lidt forberedelse men det ser vanskeligere ud end det er.

Hvis man ikke vil lave nudlerne selv skal man ikke snyde sig selv for denne ret, så mener jeg at man kan købe nogle gode nudler.

soba cutter
4 Personer
Dej/nudler:
400 g hvedemel
5 g natron
2 dl vand
5 g salt
1 æg
Kartoffelmel til udrulning
Suppe:
500 g svinebryst m/svær
1 spsk olie
1 tsk sukker
½ l vand
20 g ingefær
1 fed hvidløg
4 spsk soja
2 spsk sake
1 l dashi
Nori-tang
Marinerede æg:
6 æg
5 spsk vand
5 spsk sake
3 spsk soja
3 spsk mirin
5 spsk sukker
1 tsk ingefærsaft

Dej/nudler:
Opløs natron og salt i vandet og sigt melet ned.
Ælt dejen godt sammen og lad den hvile en halv time.

Del dejen i 2, og rul den tyndt ud på et bord drysset med kartoffelmel.
Fold dejen i 3 lag, drys hvert lag med kartoffelmel.

Skær nudlerne i tynde strimler

Kog nudlerne møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 6 minutter

ingefær saft

Marinerede æg:
Varm vand, sake, soja, mirin og sukker op og sluk, når det koger.
Tilsæt ingefærsaft, der fås ved at rive frisk, skrællet ingefær over en sigte og presse saften igennem.

Kog æggene i 6 minutter og afkøl dem i koldt vand.
Pil dem og læg dem i en frysepose sammen med den afkølede marinade.
Lad æggene trække mindst 4 timer.

Suppe:
Brun svinebrystet på alle sider i olie. Tilsæt sukker og lad det brune.
Dæk kødet med vand, og bank ingefær og hvidløg med en kniv og kom det i suppen.
Kog til kødet er mørt, tager ca. 1 time.
Lad kødet køle til stuetemperatur i suppen.

Skum for fedt (gem det), tag kødet op og kog suppen ned til ca. 5 dl.
Sigt suppen gennem et klæde (rent viskestykke) og tilsæt soja, sake og dashi.

Samle retten:
Kom nudler i en dyb skål og hæld suppen over.
Kom et æg, noget kød ved strimler nori-tang og lidt af det fedt der blev skummet af suppen

Tip:
Ingefær skrælles lettest med spidsen af en ske.

Bemærkninger:
Der er i første øjekast mange ting at lave, men det er ikke så overvældende når man går i gang.
Æggene kan laves dagen før.
Suppen passer sig selv og nudlerne er ikke så tidskrævende.
Smagen på suppen er fin, jeg drak dog kun lidt af suppen synes den var bedst sammen med nudlerne.
Æggene smager fantastisk og dem kunne jeg godt bruge til et dansk julebord (….men sig det ikke til Kondo)
Super anderledes smagfuld suppe.
Nori-tang lære vi dog aldrig helt at elske her i huset

Yakibuta ramen 2

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Yakibuta Ramen – Nudelsuppe med marinerede æg

  1. Pingback: Anmeldelse og afprøvning af bogen "Kondos Japanske Køkken" - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK