Biscotti – dobbelbagte

Biscotti 2

Er det en kage….er det en kiks…Nej det er dobbelbagte Biscotti

I Italien og Spanien drikker men sød vin til, men de serveres normalt aldrig uden drikkevare af en slags.

Jeg elsker dem med en kop espresso eller bare en stærk kop kaffe.

Jeg laver dem her med forskellige nødder, den originale er med mandler, men denne version er bestemt ikke dårligere.

Jeg tilsætter også lidt citronskal/saft. Prøv evt. med appelsin saft/skal,
eller byt halvdelen af nødderne ud med mørk chokolade.

Lav rigeligt da de hurtig bliver spist, eller lav små poser som værtindegave.

Biscotti 1

1 portion:
100 gram mandler
150 gram (usaltede pistacienødder, valnødder, hasselnødder)
2 hele æg
200 gram rørsukker
4-450 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1 økologisk citron

Pisk æg og sukker sammen og kom mel og bagepulver i.
Riv den gule skal (ikke noget af det hvide) i dejen og pres saften af den halve citron i dejen.
Rør til det bliver en let klæbrig dej, juster evt med mere mel.
Rør nu alle nødderne i og samle dejen.

Rul 3 pølser af dejen og kom på bagepapir.
Klap pølserne så de bliver ovale.
Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter

Tag dem ud og skær dem i centimeter store skiver.
læg dem på skærefladen og kom dem i ovnen igen, men denne gang sænkes temperaturen til 120 grader.
Bag til de er tørre, ca. 25-35 minutter (vend dem evt. efter 15 minutter).

Tag dem ud og køl dem af.
Kommes i tætsluttende dåser.

Biscotti 3

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.