Anmeldelse af bogen “Og halsen af en svane”

Bogen 1

Jeg vil anmelde bogen “Og halsen af en svane” Forfatter og Foto: Lone Landmand og Søren Sørøver ( Lone Vitus og Søren Kvist) Se evt. deres hjemmeside
Forlag: Det flydende forlag  22. november 2016, 224 sider, Vejl. pris: 249 kr.

Hvordan anmelder man en kogebog? Ja man læser den og skriver sin mening, det bør jo ikke være så svært.

Layout, billeder og tekst kan man jo sagtens vurdere ud fra ens subjektive præferencer.

Men en kogebog kan man i min optik ikke vurdere uden lige at prøve et par af opskrifterne.

 

Billederne i dette indlæg er IKKE fra bogen pga. ophavsret – billederne er fra min egen afprøvning af retterne.

Bogens forfattere Lone og Søren har sammen Brandbygegaard i Falling sogn hvor de producerer med respekt for planter og dyr.
Det gør de med stor passion og alvor, dog glemmer de aldrig at når de bruger den store pegefinger gør de det med et glimt i øjet og humoren på fingerspidsen.

Humor går igen i deres bog både i tekst og billed.
Eksemple er f.eks. et billede på side 105 af en kage…..og en høne der forbavset kigge på hvor dens æg nu er havnet. Jeg har ingen høne så brugte en hund for at genskabe billedet :-) Ja ja – den med hønen er sjovere, kig i bogen.

Kage og hund
Eller når man nu vil skrive “Brug nu økologisk smør fra køer der har haft et godt liv” omskrives det i mange forskellige vendinger som f.eks. ” Smør fra en ko med plads til jitterbug” eller “smør fra en ko uden hastværk”

Bogens titel er fra et rim ” Hønsefødder og Gulerødder og halsen fra en svane” (ukendt forfatter) og da de allerede har udgivet bogen “Hønsefødder og gulerødder” er det naturligt at fortsætte med en bog med titlen “Og halsen som en svane”
Så håber vi der kommer en underlig efterfølger der hedder “Den som kysser pigerne, han har en hæslig vane!”

Bogens brug af rimet som titel efterfølges i bogen af mange fornøjelige rim/remser.
Jeg tænker tilbage på den fra 1943 fornøjelige “Okker Gokker Gummi Klokker” eller “Abel Spendabel” af Jens Sigsgaard og tegninger af Arne Ungermann.
Så bogen kan såmænd også bruges som godnatlæsning til børn og barnlige sjæle.

Nå nu er det jo retterne/opskrifterne det gælder, for den fornøjelige bog er jo en kogebog.
Jeg elsker fisk så valgte første ret af egoistiske grunde, svamperetten fordi den lød spændende og kagen fordi jeg næsten aldrig laver kage og så sætter jeg bogen/opskriften på prøve for alvor.

Papilotte HEAD

1 af 3. Rødspætte i papirhat – eller Rødspætte en Papilotte

Svampecreme HEAD

2 af 3. Svampecreme

Kaffeslabberas HEAD

3 af 3. Kaffeslabberas

Opskrifterne er lavet så alle kan følge med og få et godt resultat.
En kogebog der vil blive brugt. Den skal købes for at bruge den, det er ikke en coffe table book som skal ligge i stuen.
Denne bog skal ligge på køkkenbordet og med tiden blive fyldt med fedtfingre, tomatpletter og mel. Den skal bruges.
Nogle af retterne er klassiske og andre en nyskabende, men for alle opskrifter gælder at de er præsenteret så man føler det er let at gå i lag med opskriften.

Hvis det så oven i købet får nogle til at tænke på økologi og dyrevelfærd er det vel ikke så dårligt, og så med humor frem for løftet pegefinger.
Evolution eller revolution – men der tror jeg at bogens forfattere ikke vil mene at køerne kan vente på forbrugernes evolution.

BOGEN HEAD

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Anmeldelse af bogen “Og halsen af en svane”

  1. Helle Anker says:

    Tak for anmeldelse af kogebogen. Jeg har i aften prøvet at lave svampecremen, hold nu op for en lækkerbidsken. Smager super godt og nem at lave. Hilsen Helle

  2. Pingback: Kaffeslabberas - en let kage - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

  3. Pingback: Svampecreme - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

  4. Pingback: Rødspætte i papilotte - eller i papirhat - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK