Kaffeslabberas – en let kage

 

Kaffeslabberas HEAD

Jeg vil anmelde bogen “Og halsen af en svane” Forfatter: Lone Landmand og Søren Sørøver.

For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Anmeldelsen af bogen– tryk her

Jeg laver 3 af opskrifterne på fjordrejen.dk og afslutter med selve anmeldelsen.

Dette er no. 3 af 3
“Kaffeslabberas” side 111 i bogen.

Denne dessert er med god kaffesmag, så derfor måske ikke ligefrem børnevenlig.

Kage og hund

1 kage – 6-8 personer
Bunden:
4 Æggehvider
250 gram rørsukker
2 spsk kakao
2 tsk majsstivelse
1 tsk mørk balsamicoeddike

Fyld:
1/4 liter piskefløde
2 tsk med top, instant kaffe
1/2 spsk kakao til pynt

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Kom instant kaffe i fløden.

Kaffeslabberas 2

Bunden:
Pisk æggehvider til de danner bløde toppe og tilsæt balsamico.
Bland sukker og majsstivelse og kom en spsk af gangen i æggehviderne mens der piskes.
Pisk til du har en flot blank og stiv marengsmasse.
Fold nu kakao i.

På en bageplade med bagepapir kommes marengsmassen op og bredes ud i ca. 22 cm cirkel.
Sørg for siderne står pænt lige op.

Kom bunden i ovnen og sænk varmen til 125 grader, bag ca. 1 time.
Sluk ovnen og lad bunden køle af med ovndør på klem.

Fyld:
Pisk “kaffefløden” til blødt skum.

Samle kagen: kom fyldet oven på den afkølede bund.

Tip:
Vi spiste den selvfølgelig med det samme, men gemte et stykke til senere og det blev den ikke dårligere af.

Bemærkninger:
Super nem kage og smager bedre end de flødekager du køber hos bageren der koster rund regnet en million.

Kaffeslabberas 1

Print Friendly
This entry was posted in Desserter and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kaffeslabberas – en let kage

  1. Pingback: Anmeldelse af bogen "Og halsen af en svane" - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK