Rødspætte i papilotte – eller i papirhat

Papilotte

Jeg vil anmelde bogen “Og halsen af en svane” Forfatter: Lone Landmand og Søren Sørøver.

For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Anmeldelsen af bogen– tryk her

Jeg laver 3 af opskrifterne på fjordrejen.dk og afslutter med selve anmeldelsen.

Dette er no. 1 af 3
“Rødspætte – i papirhat” side 63 i bogen.

Papilotte HEAD

Fisk en Papilotte er en klassisk tilberedningsmetode hvor fisken pakkes ind i en papirspakke som holder på saft og kraft.
Samtidig er det nemt og smager forrygende.
Ikke mindst denne opskrift, og som de skriver i opskriften er den bedst med sæson grøntsager.
Asparges, som er brugt i opskriften, ville nok også være mit første valg.
Men det er vinter og ikke asparges sæson. Så bruger vi noget andet, ærger mig over jeg ikke lige kom i tanke om grøntkål, men brugte sukkerærter.
Spidskål vill også være en god ide, men her kommer den nemme og fine opskrift.

Papilotte 1

4 Personer
4 Friske rødspættefileter (ja ned til fiskehandleren)
1 Fennikel
Grønt (asparges i sæson ellers erstattes det med andet)
8 små blommetomater
8 spsk. hvidvin
20 gram smør
salt/peber
4 stykker bagepapir

Papilotte 2

Klip 4 stykker bagepapir ud så du kan lave 4 pakker der ca er 15×15 cm når det er foldet sammen

Snit fennikel fint
Flæk tomaterne og fjern kerner/saft

Fordel grøntsager og fisk i en bunke i hver pakke, og placer en klump smør på hver bunke.
Krydr med salt/peber.
Hæld hvidvin ved men pas på det ikke løber ud.
Fold/rul/klem siderne ind så pakkerne bliver tætte.

Sæt i forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter og lad hvile i 5 minutter.

Server hele pakken og lad hver selv åbne pakken.

Papilotte 3

Tip:
Hvis du ikke bruger en meget tør hvidvin vil lidt citronsaft ikke gøre noget skidt ved retten.
Server evt. et stykke brød til eller om sommeren små nye kartofler.

Bemærkninger:
At tilberede i papilotte er genialt. Alle smage forbliver i pakken og rødspætten bliver møj saftig og smagsfuld.
Desuden er det let og en sikker tilberedningsmetode hvis man er lidt bange for at tilberede fisk.

Papilotte 4

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Rødspætte i papilotte – eller i papirhat

  1. Pingback: Anmeldelse af bogen "Og halsen af en svane" - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK