Pandestegt hvilling med cannelloni og purløgsovs

Hvilling med cannelloni

Hvilling er en lille torskefisk som sjældent bliver over 50 cm.
Så ofte er det fine små fileter du kan købe.

Her med hjemmelavet pastaplader serveret som cannelloni.

cannelloni 2

4 personer
400-600 gram Hvilling fileter (eller torsk)
1 porre
Sovs:
Fond kogt på fiskeben (lav selv – se herunder – eller køb hos fiskehandleren)
1/4 l piskefløde
Purløg – fintskåret
Citron (skallen bruges i cannellonifyldet)
Cannelloni:
Friske pasta plader køb eller lav selv (200 gram mel, 2 æg og 2 tsk. olivenolie)
Fyld:
250 gram Ricotta
250 gram frisk Spinat
1 fed hvidløg (presset)
Friskrevet Muskatnød
Citronskal fra 1 citron
1 æg
1-2 spsk. Parmesan

Fisken:
Drys fileten med salt og sæt på køl mindst 1 time gerne mere.
Steg den på skindsiden 3-4 minutter og vend den om og tag panden af blusset.
Den er færdig når fileten er lun i midten (tjek med kødnål)
Dryp med citron før servering.

cannelloni

Cannelloni:
Lav en pastadej ved at ælte mel. æg og olivenolie sammen til en fast dej (juster evt. med vand)
Lad den hvile på køkkenbordet 1 time og rul den så tyndt ud til pastaplader (lettest med pastamaskine)

Fyld:
Vask spinaten og damp den med det væske der hænger ved.
Lad det køle af og vrid så overskydende væske af og hak det i grove stykker.

Bland spinat, ricotta, hvidløg, revet skal fra citronen, 1 æg og parmesan sammen.
Kom det i en frysepose og skær lille hul i bunden så det kan sprøjtes ud på pastapladerne.

Sprøjt en “pølse” ud på pastapladen og rul den sammen og læg den på bagepapir med samlingen nedad.
Der skal laves 8 stk. (4 til hver) og oven på pensles med lidt af sovsen (herunder) og drysses med parmesan.

Cannelloni bages i ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter til parmesanen begynder at blive gyldent.

Hvilling med cannelloni 1

Fond/Sovs:
Fiskefond: kog ben fra hvid fisk med ½ flaske hvidvin, 4 peberkorn, 1 løg ½ gulerod og persillestilke
Det skal koge stille og roligt 20 minutter, der skal skummes jævnligt for urenheder.
Sigt fonden fra og kog ned til ca. 2 dl

Sovsen: Den nedkogte fiskefond koges nu med ca. 2 dl fløde og koges ned til den begynder at tykne lidt.
Smag til med citron, salt/peber
Tilsæt hakket purløg

Porre:
Skær porren ud i strimler på langs og skyl dem.
Damp dem nogle minutter i 2 spsk. vand med en klat smør

Anret:
Kom 2 cannellonier på en varm tallerken og et stykke fisk ved siden af.
Kom sovs oven på fisken og drys med purløg
Slut af med lidt dampet porre julienne

I glasset: Champagne Marie-Nöelle Ledru, Ambonnay, Montagne de Reims, Brut Nature

Marie_Noelle Ledru 200852008

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *