Anmeldelse af kogebogen “KØDFRI MANDAG”

bogen

Jeg vil anmelde bogen “KØDFRI MANDAG” Forfatter: Nadia Mathiasen. Foto: Chris Tonnesen
Udgivet på Samvirke forlag 9. november 2016, 192 sider, Vejl. pris: 249,95 kr.

Hvordan anmelder man en kogebog? Ja man læser den og skriver sin mening, det bør jo ikke være så svært.
Layout, billeder og tekst kan man jo sagtens vurderer ud fra ens subjektive præferencer.
Men en kogebog kan man i min optik ikke vurderer uden lige at prøve et par af opskrifterne.

Billederne i dette indlæg er IKKE fra bogen pga. ophavsret – billederne er fra min egen afprøvning af retterne.

Bogens forfatter er Bloggeren Nadia Mathiasen som har Foodfanatic.dk , en velbesøgt blog med mange asiatiske opskrifter.
Hun har i 2015 lavet den fine kogebog om Thai køkkenet som kan anbefales, jeg skrev lidt om den her : Foodfanatic THAI – en kogebog af Nadia Mathiasen

gnocchi grønkål 4

I den anmeldelse skrev jeg at jeg elskede THAI mad, til denne kan jeg ikke skrive at jeg ikke elsker kød for det gør jeg.
Men ved samtidig at der findes mange retter uden kød som er vært at lave og spise, specielt har jeg lavet mange Indiske retter.

Så det var med spænding jeg læste bogen, og synes også at der var mange retter der så spændende ud.
Det var ikke svært at vælge nogle at afprøve. Jeg valgte ud fra årstid og livretter.

Årstiden betød at jeg ville prøve en ret med grønkål og livretter må være risotto, den 3. ret jeg ville lave er lasagne fordi jeg blev nysgerrig om svampene kunne udgøre det for kødet.

Så lad os afprøve retterne og kommenterer bogen bagefter.

Tryk på link under billederne og kom til selve opskriften.

OPSKRIFT 1 “Uge 42: Gnocchi med smør, grønkål og parmesan”

gnocchi grønkål 3
OPSKRIFT 2 “Uge 28: Lasagne med svampe og spinat”

Lasagne 4
OPSKRIFT 3 “Uge 16: Risotto med svampe og parmesan”

 

Risotto med svampe 2

ANMELDELSEN
Opskrifterne fungerede fint og vi savnede ikke kød i retterne. Bogens mission om at få os til at spise kødfri én dag i ugen er lykkes her i huset.
Vi har mod på at spise kødfri indimellem, men hvem vil ikke gerne skifte frikadeller ud med risotto.

Er det besværligt ? Nej tværtimod det er billigere, nemmere og smager fantastisk – win win

Man kan altid nærlæse og ud fra ens egne præferencer finde små ting man ville lave anderledes, men jeg nørder jo også med mad.
Læsere flest vil kunne bruge denne kogebog året rundt og finde masser af retter uden kød.

Lasagne 6

 

Det er tit således at man udvælger hvilket kød man vil spise og så laver lidt grøntsager til.
Her tvinges man til at betragte grøntsagen som hovedaktøren, og det er sundt (på flere niveauer)

svampe

Retterne er lette at gå til og alle vil kunne lave retterne.
Retterne kan også laves ret hurtigt altså sagtens som mad en mandag aften.
Bogen er en fin inspirationskilde til at lave mad uden kød og uden derfor at blive omvendt 100% vegetar.
Efter afprøvning af de 3 udvalgte retter har vi her i huset lovet os selv at indfører flere retter uden kød.
Uden kød fordi det altså smager bedre end det lyder.

gnocchi

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag and tagged , , , . Bookmark the permalink.