Klassisk æblekage med ribsgelé

æblekage 1

Jeg vil anmelde bogen “To Sider Af Samme SMAG” af Jesper Vollmer
For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Anmeldelsen – tryk her

Jeg laver 3 af opskrifterne på fjordrejen.dk og afslutter med selve anmeldelsen.
Dette er no. 3 af 3
“Klassisk æblekage med ribsgelé” og er at finde på side 250 i bogen.

æblekage head

4 personer
1 kg madæbler (eller ikke for søde æbler)
Korn af 1/2 vaniljestang
200 gram sukker (mindre hvis du bruger søde æbler)
3 spsk. vand
1/2 liter piskefløde
Ribsgelé

Æblekage rasp:
25 gram smør
150 gram rasp
100 gram sukker

æblekage 2

Æble:
Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i mindre stykker.
Kom æbler, vanilje, sukker og vand i en gryde og kog det til en kompot.
Lad den køle af.

Æblekage rasp:
Smelt smørret uden den bruner tilsæt kom sukker og rasp.
Steg til det bliver gyldent og hæl det over på bagepapir for afkøling.
Når det er koldt knuses det lidt (f.eks. ved at ryste det i en lille beholder med låg)

Anret:
Pisk fløden let stiv.
I et glas (eller en skål) fordeles det hele lagvis.
Først æblekompot, flødeskum og rasp…..så æblekompot, flødeskum….etc.
Slut af med en klat ribsgelé.

Bemærkning:
Jeg elsker æblekage så den skulle prøves, og skuffe ikke.
Nu kan i selv afprøve hans opgraderede æblekage som er en æblesoufflé.

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag, Desserter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.