Havbars med tomat risotto og basilikumolie

tomatrisotto 2

Lækker fisk med få ben – rimelig let at fileterer. (se evt HER)

Risotto med tomatjuice giver en fin rød risotto med god syre

sea Bass
4 personer
1 Havbars gram eller anden hvid fisk. Ca. 150 gram filet pr. person
1 liter tomat juice
300 gram Arborio ris
1 skalotte løg – i små tern
1 glas hvidvin
25 gram smør
1 tsk. tomatpuré
1 citron
Evt. basilikum olie:
1 bundt bassilikum
1-2 dl Neutralsmagende olie

tomatrisotto 1
Risotto:
Varm tomatjuicen
I en tykbundet gryde steger skalotteløgene til de er møre uden de tager farve.
Kom risene i og steg med 1-2 minutter, kom hvidvin i og kog næsten væk.
Kom tomatpuré i og steg 1 minut.
Begynd nu at komme juicen i og kog ind i risene, når de begynder at blive tørre kommes mere juice i.
Fortsæt med dette under omrøring (man forlader ikke sin risotto når man først er begyndt) i ca. 20 mniutter.
Risene skal være cremet og stadig have lidt bid.
En smags sag om den skal være “våd” altså kunne lave en bølge på tallerken eller “tør” som er mere fast.

Ingen parmesan denne gang, men en stor klat smør.
Smag til med salt/peber og citron.

tomatrisotto 3

Fisken:
Steg fileterne på præsentationssiden til de begynder at blive fast hvide i kanterne,
vend dem og tag panden af blusset – efter endnu ½-1 minut er de færdige

Grøn olie:
1 bundt bassilikum blendes med 50-60 grader varm neutralsmagende olie.
Sigt olien gennem klæde eller kaffefilter.

Anret:
En skefuld risotto med en fisk oven på.
Pynt med persille (eller basilikum) og citronskal
Kom basilikumolie rundt om risottoen

I glasset – Champagne Ulysse Collin Les Pierrières (2012) Blanc de Blancs extra brut

tomatrisotto 4

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.