Côte-du-Boeuf sous vide med board sauce

IMG_0519

Board sauce er en meget enkelt måde at lave “sovs” på.
Det hele hakkes på et spækbræt og bøffen skæres ud og vendes på spækbrættet.
Hvad der skal på brættet kan du selv afgøre, her er mit bud.

Côte-du-Boeuf kender alle glade bøf elskere.
Her i sous vide 2 ½ time ved 56 grader og så på gasgrillen (eller panden) 30 sekunder på hver side.
Selvfølgelig kan bøffen steges på pande eller i ovnen.

Côte-du-Boeuf

2 personer (4 personer hvis der også er forret)
Côte-du-Boeuf på 1-1,3 kg
3 stængler Timian
3 fed hvidløg
3 bagekartofler
Olie til friturestegning
Board sauce:
Her er hvad jeg brugte denne gang:
7 ansjoser
3 tsk. kapers
1 skalotteløg
Persille
Oliven
En god olivenolie
Citronsaft
salt/peber
Fetaost drysset over det hele til sidst.

Côte-du-Boeuf_ Boardsauce 5
Côte de Boeuf
Sous vide:
Vakuumpak bøffen og tilbered den 2 ½ time ved 56 grader
Tag den ud af posen og dup den tør med køkkenrulle.
Steg den kort til den får stegeskorpe på en MEGET varm pande med smør, timian og hvidløgsfed.
Eller giv den en tur på grillen.

Traditionel:
Giv bøffen stegeskorpe på begge sider. Kom smør, timian og hvidløg ved og sæt i ovnen ved 150 grader.
Øs smørret over den nogle gange under tilberedningen i ovnen.
Brug stegetermometer og tag den ud ved ca.54 grader og lad den hvile 10 minutter.

Skær den ud på spækbrættet – skær først benet af og derefter i skiver og bland det med hvad der er på spækbrættet.

Côte-du-Boeuf_ Boardsauce 2

Board sauce:
Hak ingredienserne på et spækbræt skær bøffen ud og bland det hele sammen.
Kan varieres i det uendelige.
Nemme pommes frites:
Bagekartofler vaskes og skæres i stave
Koges til de er møre – sættes på køl.

Når de skal bruges dybsteges de i olie ved 180 grader.
Salt på umiddelbart før servering
2. hold pommes frites steger mens 1. portion konsumeres.

Côte-du-Boeuf_ Boardsauce 3
I glasset en dejlig moden Bordeaux fra Margaux – Chateau Malescot, St.Exupery 2006.
Passer fint til denne ret kraftige ret.

Côte-du-Boeuf_ Boardsauce 4

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *